Hvad er arbejdsmiljø?

Arbejdsmiljø er de fysiske, psykosociale og organisatoriske påvirkninger man  bliver påvirket af når man er på en arbejdsplads.

Disse påvirkninger er oftes positive, så medarbejderne går glad på arbejdet, og også er glade når det bliver fyraften, og det er tid til at gå hjem og passe andre aktiviteter og interesser.

Nogen gange sker der dog det, at påvirkningerne på arbejdet bliver belastende for den enkelte medarbejder. Man kan blive træt af at arbejde, men de betyder ikke nødvendigvis at arbejdspladsen overtræder gældende regler. Det er almindeligt at den enkelte kan mærke at kompetencerne er i spil i løbet af arbejdsdagen, og det gælder fysisk arbejde og det mere stillesiddende arbejde, der ofte kræver at man bruger mentale og tankemæssige kræfter på at læse opgaverne.

Man skal ikke blive slidt af at gå på arbejde, og det gælder både for det arbejde der kan være  så fysisk belastende at det medfører nedslidning af medarbejderen og psykiske belastninger der kan medføre stress, udbrændthed mv.

Et godt arbejdsmiljø er derfor til stede, når medarbejderne trives og er tilstede på virksomheden for at bidrage til den produktion, der foregår på den pågældende virksomhed.

Læs mere her:

– fokus på ARBEJDSMILJØ

Godt arbejdsmiljø betaler sig

Det er en investering at have et godt arbejdsmiljø, men utallige undersøgelser viser, at også bundlinjen får det bedre, når arbejdsmiljøet er i orden.

  • Færre ulykker. Arbejdsulykker har konsekvenser for både den forulykkede, for kollegerne, for virksomheden og for samfundet.
  • Ingen bøder når der ikke sker arbejdsulykker
  • Ingen skadeserstatninger når medarbejderne ikke kommer til skade
  • Der sker færre fejl
  • Der er høj effektivitet hos tilfredse medarbejdere
  • Der er lavere sygefravær
  • Der er ingen udgifter til vikarer og oplæring

Der findes talrige eksempler på, at det er en god investering a virksomhederne arbejder på at få og vedligeholde et godt arbejdsmiljø både på det fysiske og på det psykosociale felt. Her er et par referencer:

(Klik på teksten for at se indholdet)

 

 

 

Denne side gør brug af cookies. Ved at klikke OK accepterer du brugen af dette.   Læs A-Miljøs cookie-politik her